top of page

ONZE MISSIE

Onze visie begon toen we nog in St. John's woonden en droomden van een gezonder leven in een landelijke omgeving. Toen we een perfecte woning vonden genesteld in de Codroy Valley, historisch een primair agrarisch knooppunt voor Newfoundland, werd onze visie geaard. We zagen de grote potentie voor het kweken van organisch voedsel op een duurzame manier, en voor het informeren van zowel locals als bezoekers in de waarde hiervan voor de gezondheid van mens en milieu. We realiseerden dat door het combineren van ecologisch duurzame activiteiten met entertainment binnenshuis en betaalbaarheid , het mogelijk werd om talloze reizigers naar deze prachtige en vaak over het hoofd geziene hoek van de wereld te brengen. Hierom stellen wij ons een eco-hostel voor dat meer is dan slechts een halte naar of van de ferry, maar liever een bestemming waar reizigers over praten, hun reis naar afstellen en naartoe blijven terugkeren. Boven alles willen we dat reizigers ons verlaten met inspiratie om hun wereld gelukkiger en gezonder te maken om in te leven.

Onze primaire focus is duurzaamheid en leuke activiteiten buitenshuis. Een toiletgebouw is al gerealiseerd, met plannen om een comfortable zonnedouche met regenwater hieran toe te voegen. Onze organische tuin en geodetische koepel kas bieden een rustige omgeving waar bezoekers kunnen ontspannen. Verse eiren van onze vrije uitloop kippen zijn beschikbaar voor gasten als zij willen, en zij krijgen de mogelijkheid om deze zelf te verzamelen. Wij spannen ons in om voornamelijk herbruikbare, composteerbare en niet massa geproduceerde goederen te gebruiken in het hostel. We proberen ons energieverbruik te beperken en bevorderen activiteiten zonder elektrische producten zoals lezen, hiken, vogelspotten, spellen, kampvuren en ambachten. Hiernaast bieden we een tandem en twee een-persoons kayaks te huur aan, om direct vanuit het hostel terrein te gebruiken. We zijn aan het werk om zonnepanelen en andere vormen van alternatieve energie op te zetten, zoals fiets-aangedreven huishoudelijke apparaten.

Een ander belangrijk aspect is om een sociale en inclusieve atmosfeer te creëren voor zowel toeristen als lokale bewoners. Een grote schuur met twee verdiepingen op ons terrein wordt getransformeerd in een filmzaal/lounge, en zal dienen als ruimte voor ochtend meditatie voor gasten en mensen uit de omgeving. Het hostel is uitgerust met een eclectische bibliotheek en boekuitwisseling, keuken voor gasten, bordspellen en gemeenschappelijke binnen- en buitenshuize ruimtes zoals een tuinhuis en vuurplaatsen. Gasten worden aangemoedigd om deel te nemen in gemeenschappelijke evenementen, zoals festivals en dansfeesten. In de toekomst willen wij een gallerij inrichten met lokale kunst, een festival opzetten voor gezondheid/voedingswaarde/eten/drinken, en experts ontvangen om workshops in duurzaamheid en praktische vaardigheden te geven.

    bottom of page