top of page
Lokale evenementen

 

De Codroy Valley biedt veel regulieren en jaarlijke evenementen aan. Darten, pool, open mic, dansfeesten en verscheidene events voor fondsenwerving vinden wekelijks plaats in de 15 gemeenschappen. Vlakbij de Bert Bark Inn, in het gemeenschapscentrum, is een leuke open mic/dansfeest dat in de zomer elke woensdagavond plaatsvindt

Het Codroy Valley Folk Festival is een leuk uitje voor de familie dat tijdens de laatste week van juli en de eerste week van augustus plaatsvindt. Naast veel lokale muziek op het terrein in het weekend zijn er verschillende binnen- en buitenshuize activiteiten gepland doordeweeks voor zowel bewoners als bezoekers.

Het Feather & Folk Nature Festival vindt jaarlijks plaats in de Codroy Valley en bevat, je raadt het al - vogelspotten, muziek en natuur! Een week gratis plezier begin juni. Zie hieronder voor meer informatie.

Het Codroy Valley Winter Carnival is een week lang evenement dat elk jaar in februari plaatsvindt. Allerlei binnen- en buitenshuize activiteiten voor alle leeftijden zijn gepland gedurende deze week.

Boek beschikbaar op de site!

Codroy Valley Provincial Park

 

Een korte rit of fietstocht weg is het Codroy Valley Provincial Park. Zwemmen, zonnebaden, vogelspotten of graven naar mossels op het prachtige Searston Beach, of hiken naar Point Rosee, waarvan velen geloven dat het de tweede Noorse nederzetting in Noord-Amerika is, na L'Anse aux Meadows.

Hiken

Codroy Valley heeft verschillende eersteklas hikes op slechts enkele minuten van het hostel, waaronder het populaire Starlite Trail (deel van het internationale Appalachian Trail), dat de Long Range bergen opkruipt en een adembenemend uitzicht van de vallei aanbiedt, alsmede Campbell Lake, waar gezwommen kan worden.

Daarnaast is er het Wetlands Trail, een gemakkelijke 2km hike in Doyles die begint tegenover het Codroy Valley Interpretation Centre.

Naast Point Rosee, Mark Rock Trail in South Branch, de Table Mountain hike en enkele kleinere wandeltochten rond de vallei, zijn er nog veel meer hikes binnen een uur rijden zoals het Port Aux Basques kustpad, Harvey Trail in Isle aux Morts, hikes in het J.T. Cheeseman Provincial Park, en nog veel meer. Meer dan genoeg gelegenheden om wilde dieren te zien!

Water activiteiten

Kayakken, paddleboarden, kanoën, zeilen, surfen en zwemmen zijn populaire zomeractiviteiten hier in de Codroy Valley. We hebben twee een-persoons- en een twee-persoonskayak te huur (inclusief reddingsvest), die je direct vanaf het hostelterrein in de Little Codroy rivier kunt gebruiken. Roei naar de oceaan of ontspan op de rivier en geniet van het schitterende uitzicht op de bergen.

 

Murray's Beach ligt op enkele minuten lopen vanaf het hostel en hier kun je zwemmen, zonnebaden, naar de bergen en kalmte van de vallei staren, of zelfs een dansfeest houden (onze persoonlijke favoriet) terwijl je frisbees gooit! En het beste van alles is dat je je geen zorgen hoeft te maken om zandig en nat terug te rijden, want Bert Bark Inn ligt op een steenworp afstand.

Surfen. Ja, surfen! Het Cape Ray strand is hiervoor een van de beste plekken in de omgeving. Je moet je board wel meenemen en de golven in de gaten houden.

Kayakken bij de Bert Bark Inn
Dwergplevier op Searston Beach
Vogelspotten

 

De Codroy Valley is thuisplaats voor de grootste diversiteit aan vogels in Newfoundland, waarvan sommigen uniek zijn voor de vallei, en zeldzame waarnemingen komen hier geregeld voor. De bedreigde dwergplevier wordt hier vaak gezien. We kunnen goede gebieden voor vogelspotten aanraden, en in begin juni vindt het Feather & Folk Nature Festival plaats, waar honderden locals en toeristen samenkomen voor een week om te leren over vogels, te luisteren naar lokale muziek, lokale kunst te bewonderen, te wandelen en nog veel meer.

Vissen naar zalm

Als je wilt vissen naar zalm, dan zijn hier in de Codroy Valley enkele plekken van wereldklasse. Je kunt contact opnemen met de Afdeling Visserijen en Oceanen voor details over het verkrijgen van een visvergunning. Naast zalm wordt er ook veel forel gevangen.

Winteractiviteiten

 

De Codroy Valley ligt niet stil in de winter! Er zijn veel leuke buitenshuize activiteiten en evenementen voor alle leeftijden. Naast het Winter Carnaval in februari en wekelijkse activiteiten in de vallei als darten en poker, zijn er veel gelegenheden om te wandelen met sneeuwschoenen, langlaufen, ijsvissen en uiteraard quinzhee bouwen!

Andere dingen

Er ligt een prachtige 9-hole Par 35 golfbaan langs de weg bij St. Andrew's Na Creige Golf Course. Hiernaast zijn de Cape Anguille vuurtoren en het Grand Codroy Wildlife Museum slechts een kort ritje hier vandaan. En je kunt altijd nog bloemen plukken, zoeken naar paddestoelen, fietsen, rijden op een quad of sneeuwscooter, walvisspotten, wilde dieren bekijken, fotograferen, lokaal winkelen, etc.

Omgeving

Port aux Basques, Cape Ray, Rose Blanche, Stephenville, Port au Port schiereiland, Corner Brook, Deer Lake vliegveld, Gros Morne Nationaal Park. Allemaal binnen enkele uren rijden van het hostel.

bottom of page